Sök

2014

14.07.14 14:25

Medborgardebatt om försvarspolitik på SuomiAreena i Björneborg den 15 juli 2014

Försvarsministeriet ordnar en medborgardebatt om försvarspolitiken vid evenemanget SuomiAreena i Björneborg den 15 juli 2014. Under debatten dryftas aktuella frågor och framtida utmaningar för Finlands försvar.

Som inledning på debatten berättar försvarets parlamentariska utredningsarbetsgrupp hur man inom arbetsgruppen ser på försvarets framtida behov. Arbetsgruppen har tillsatts av försvarsministeriet och den har till uppgift att ta fram information för riksdagen om utmaningarna på lång sikt för försvaret och hur de kan besvaras. I debatten deltar ordföranden för arbetsgruppen, riksdagsledamot Ilkka Kanerva samt arbetsgruppsmedlemmarna, riksdagsledamöterna Johannes Koskinen, Seppo Kääriäinen och Jussi Niinistö.

Arbetsgruppens synpunkter kommenteras av försvarsminister Carl Haglund, försvarsmaktens kommande kommendör, generallöjtnant Jarmo Lindberg samt ordföranden för Medborgarorganisationernas nätverk för konfliktförebyggande KATU Johanna Sumuvuori.

Konferencier för evenemanget är Petteri Väänänen. Publiken har möjlighet att delta i debatten. Närmare information om evenemanget finns på Suomiareenas webbplats på adressen suomiareena.fi
Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av kommunikationsdirektör Max Arhippainen, tfn 0295 140 120 och informatör Eemeli Peltonen, tfn 0295 140 125.


Tillbaka till rubrikerna