Sök

2016

01.07.16 14:00

Försvarsmakten upphandlar förarutbildning och förarundervisning för användning i trupperna

Försvarsminister Jussi Niinistö har fattat beslut om upphandling av förarutbildnings- och förarundervisningstjänster. Flera bilskolor och vuxenutbildningscenter valdes till leverantörer av förarutbildningen och förarundervisningen.

Försvarsmakten utbildar årligen cirka 3000 beväringar till fordonsförare i kategorierna C1, C, PVC, CE och D. Genom denna utbildning erhålls utbildade militärförare som kan användas i enlighet med försvarsmaktens trupproduktionsuppdrag.

En beväring som har fått försvarsmaktens förarutbildning har möjlighet att utnyttja den erhållna utbildningen och fortgå i föraruppgifter efter hemförlovningen. Den förarutbildning som försvarsmakten erbjuder är en ansenlig satsning på finskt kunnande inom transportsektorn och den ger ett betydande mervärde med tanke på logistiken i hela landet.

Den upphandlade förarutbildnings- och förarundervisningstjänsten levereras till försvarsmakten under åren 2017?2019, till utgången av år 2024 om man räknar med de två optionsperioderna. Det totala värdet utan mervärdesskatt för upphandlingen är cirka 20 miljoner euro.

Upphandlingen sysselsätter årligen cirka 200 personer på olika håll i landet.

Ytterligare upplysningar om upphandlingen ger regeringsrådet Jouko Tuloisela vid försvarsministeriet, tfn 0295 140 412 och om de tekniska detaljerna ingenjörsmajor Petteri Tuominen vid Huvudstaben, tfn 0299 800 (växel).


Tillbaka till rubrikerna