Sök

2016

12.12.16 14:00

Försvarsminister Niinistös hälsning vid Arkivverkets 200-årsjubileum i Helsingfors den 12 december 2016

Försvarsminister Jussi Niinistö har i dag, den 12 december 2016, framfört sin hälsning till Arkivverket som fyller 200 år. I sin hälsning berättade minister Niinistö att han värdesätter Arkivverkets arbete och den kunskap som Arkivverket upprätthåller för medborgarna och kommande generationer.

Niinistö nämnde också i sitt tal anslutningen av Krigsarkivet till Riksarkivet för en del år sedan. Anslutningen ledde till att arkiven, som tidigare överlappade varandra, nu enkelt kan användas av sina kunder via en gemensam söktjänst.


Försvarsministern erinrade sig också i sin hälsning sina egna etapper på Arkivverket. ?Jag är glad att jag personligen har haft möjlighet att vara både tjänsteman vid Riksarkivet och docent vid Försvarshögskolan - Krigsarkivet hörde ju till högskolan. Detta har gett en rimlig förståelse för de viktiga uppgifter som Finlands arkivverk fullgör i vårt samhälle?, konstaterade Niinistö.


Krigsarkivet, som nådde en ålder av nästan 90 år på egen hand, fick ett särskilt tack av ministern för att krigsdagböckerna har digitaliserats: "De berättar för oss om våra föräldrars och far- och morföräldrars gärningar och nationens värdegrund och tålighet under vinter- och fortsättningskrigets svåra år."

Minister Niinistös hälsning kan läsas i sin helhet på adressen www.defmin.fi/puheet (på finska).


Tillbaka till rubrikerna