Tiedotteet 2011

09.09.2011 09:00

Selvitysmies Elorannan raportti puolustusvoimien kuorma-autohankinnoista valmistunut

Puolustusministeriön viime toukokuussa asettama selvitysmies vuorineuvos Jorma Eloranta on saanut raporttinsa valmiiksi ja luovutti sen kansliapäällikkö Arto Rädylle 9.9.2011. Puolustusvoimat ja Sisu Auto ovat ratkaisseet vuorineuvos Elorannan tukemana kuorma-autohankintoihin liittyvät erimielisyytensä ja allekirjoittaneet asiaa koskevan sovintosopimuksen.  

-Selvitystyö saatiin ripeästi päätökseen hankalasta alkuasetelmasta huolimatta, kun puolustushallinnon ja Sisun vastuullinen johto ja asiantuntijat ryhtyivät asianmukaisesti ratkaisemaan asioita, vuorineuvos Jorma Eloranta kiittelee osapuolia.

-Maavoimien kannalta oleellista oli saada tilatut ajoneuvot mahdollisimman nopeasti käyttöön. Selvitysmiehen avulla pystyttiin palauttamaan luottamus osapuolten väliseen yhteistyöhön. Maavoimien Materiaalilaitos kiittää selvitysmies Jorma Elorantaa hyvin tehdystä työstä, sanoo  laitoksen johtaja prikaatikenraali Kyösti Halonen.

-Puolustusvoimien ja Sisun välillä vallitsevat nyt normaalit välit siten kuin kotimaisen puolustusvälineteollisuuden edustajan ja sen pääasiakkaan välillä tulee olla, Sisu Auton hallituksen puheenjohtaja Olof Elenius toteaa.

Selvitysmies Eloranta esittää raportissaan myös puolustusvoimien materiaalihankintojen kehittämistä entistä tehokkaammin verkottuneeseen ympäristöön sopivaksi. Hän esittää projektien johtamiseen kaksiportaista organisaatiota. Selvitysmiehen mukaan osapuolten tulisi entistä tarkemmin sopia myös siitä, miten laatujärjestelmiä sovelletaan. Eloranta ehdottaa myös harkittavaksi, voidaanko puolustushallinnon hankintatoimen tuottavuutta lisätä hankintaorganisaatioita yhdistäen.

Selvitysmies Elorannan raportti on luettavissa kokonaisuudessaan 9.9.2011 klo 9 alkaen puolustusministeriön verkkosivulla www.defmin.fi.

Lisätietoja antavat selvitysmies Jorma Eloranta (puh. 040 539 5542), hallitussihteeri Iikka Marttila (puh. 09 160 88137) ja viestintäjohtaja Jyrki Iivonen (puh. 09 160 88200 tai 050 568 0553).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä