Tiedotteet 2011

04.06.2011 00:01

Ylennyksiä kenraalikunnassa 4.6.2011

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on päättänyt puolustusministerin esittelystä ylentää 4.6.2011 lukien kenraalimajuri Mika Otto Matti Peltosen kenraaliluutnantiksi, kenraalimajuri Raimo Kalervo Jyväsjärven kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Markku Ilmari Nikkilän kenraalimajuriksi, prikaatikenraali Seppo Risto Juhani Toivosen kenraalimajuriksi, eversti Harri Kalevi Ohra-ahon prikaatikenraaliksi ja eversti Jukka Ojalan prikaatikenraaliksi.

Kenraaliluutnantti Mika Peltonen (s.1956) on palvellut tammikuusta 2011 Puolustusvoimien operaatiopäällikkönä. Aikaisemmin hän on toiminut Pääesikunnassa suunnittelupäällikkönä, apulaismaavoimapäällikkönä ja jalkaväentarkastajana, Maavoimien esikuntapäällikkönä, erityistehtävässä Itäisen Maanpuolustusalueen Esikunnassa johtaen Maavoimien ja Maavoimien Esikunnan suunnittelua, suomalaisen rauhanturvajoukon komentajana Althea-operaatiossa Bosnia-Herzegovinassa, Savon Prikaatin komentajana, Tasavallan Presidentin 1., 2. ja 3. adjutanttina, Uudenmaan Jääkäripataljoonassa pataljoonaupseerina, Maanpuolustuskorkeakoulussa koulutuspäällikkönä, Sotakorkeakoulussa toimistopäällikkönä ja Helsingin Sotilaspiirin Esikunnassa toimistoupseerina. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Peltonen suoritti 1989. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2008.

Kenraaliluutnantti Raimo Jyväsjärvi (s.1956) on palvellut vuodesta 2009 Maavoimien Materiaalilaitoksen johtajana.  Aikaisemmin hän on toiminut erityistehtävissä National Defense Universityssä Yhdysvalloissa, suunnittelupäällikkönä,  apulaisosastopäällikkönä maavoimaosastolla, osastoesiupseerina ja toimistoesiupseerina kenttätykistöosastolla Pääesikunnassa, apulaiskomentajana Keskisessä prikaatissa KFOR-operaatiossa Kosovossa, Tykistöprikaatin komentajana ja prikaatin Tiedustelupatteriston komentajana sekä tykistöopettajana Taistelukoulussa. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Jyväsjärvi suoritti vuonna 1989. Lisäksi hän on suorittanut opintoja Englannissa ja Yhdysvalloissa. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2009. Kenraaliluutnantti Jyväsjärvi on määrätty Maavoimien komentajaksi 1.7.2011 lukien.

Kenraalimajuri Markku Nikkilä (s.1956) on palvellut helmikuusta 2011 Etelä-Suomen Sotilasläänin komentajana. Aikaisemmin hän on toiminut Kansallisen puolustuspolitiikan yksikön johtajana ja vanhempana toimistoesiupseerina puolustusministeriössä, Porin Prikaatin komentajana, erityistehtävässä, apulaisosastopäällikkönä ja vanhempana osastoesiupseerina Pääesikunnassa, sotilasedustajana Suomen YK-edustustossa New Yorkissa, opettajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, pataljoonaupseerina ja pataljoonan komentajana UNPROFOR-operaatiossa sekä opetusupseerina Taistelukoulussa. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Nikkilä suoritti vuonna 1991. Lisäksi hän suorittanut opintoja Yhdysvalloissa ja Tanskassa.  Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2006.

Kenraalimajuri Seppo Toivonen (s.1957) on palvellut vuodesta 2010 erityistehtävässä Pääesikunnan suunnitteluosastolla. Aikaisemmin hän on toiminut Monikansallisen keskisen taisteluosaston komentajana KFOR-operaatiossa Kosovossa, Itäisen Maanpuolustusalueen ja Maavoimien operaatiopäällikkönä, Pääesikunnassa jalkaväentarkastajana, apulaisosastopäällikkönä, erityistehtävässä, osastoesiupseerina ja toimistoesiupseerina, Puolustusneuvoston yleissihteerin apulaisena,  Kainuun Prikaatin komentajana, Kaartin Jääkärirykmentissä esikuntapäällikkönä ja pataljoonan komentajana, Itä-Uudenmaan Sotilaspiirin Esikunnassa toimistopäällikkönä ja toimistoupseerina. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Toivonen suoritti vuonna 1989. Lisäksi hän on suorittanut opintoja Ruotsissa ja Sveitsissä. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2007.

Prikaatikenraali Harri Ohra-aho (s.1959) on palvellut vuodesta 2008 Puolustusvoimien tiedustelukeskuksen johtajana. Aikaisemmin hän on toiminut Pääesikunnassa apulaisosastopäällikkönä, vanhempana osastoesiupseerina ja osastoesiupseerina, Pohjois-Karjalan Prikaatin komentajana, Kainuun Prikaatissa pataljoonan komentajana, Maanpuolustuskorkeakoulussa opettajana ja Tukholmassa apulaissotilasasiamiehenä.  Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Ohra-aho suoritti vuonna 1993. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2003. Prikaatikenraali Ohra-aho on määrätty johtamisjärjestelmäpäälliköksi Pääesikunnassa 1.7.2011 lukien.

Prikaatikenraali Jukka Ojala (s.1960) on palvellut vuodesta 2010 Kainuun Prikaatin komentajana. Aikaisemmin hän on toiminut Maanpuolustuskorkeakoulussa laitoksen johtajana ja opettajana, Pääesikunnassa sektorijohtajana, apulaisosastopäällikkönä ja vanhempana osastoesiupseerina sekä Reserviupseerikoulussa kurssin johtajana ja toimistopäällikkönä. Yleisesikuntaupseerin tutkinnon Ojala suoritti vuonna 1993. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2005.

Lisätietoja puolustusministeriössä antaa viestintäjohtaja Jyrki Iivonen, puh. 09 16088200 tai 050 5680553.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä