Tiedotteet 2012

07.08.2012 13:30

Suomen tykistöohjushankkeen käsittely eteni Yhdysvalloissa

ATACMS-tykistöohjusten myyntilupa Suomeen on läpäissyt kongressin käsittelyn Yhdysvalloissa. Elokuun 4. päivänä 2012 päättyneen hiljaisuusmenettelyn aikana kaupasta ei esitetty mitään huomautuksia. Yhdysvaltain kongressin käsittelyyn on viimeisten kolmen vuoden aikana viety yhteensä 180 eri maiden vientilupa-anomusta. Niistä vain kahdeksan on hylätty.

Asian käsittely Yhdysvaltain kongressissa viivästyi noin kuukaudella asiakirjoissa olleen teknisen virheen vuoksi. Kongressin käsittelyn jälkeen asiaa käsitellään Yhdysvaltain puolustushallinnossa. Vahvistettu myyntitarjous lähetetään Suomeen kun se on valmis. Tämän jälkeen vuorossa ovat varsinaiset hankintasopimusneuvottelut asianomaisten kesken.

Suomen kiinnostuksen kohteena oleva ATACMS-tykistöohjuksessa käytetään laukaisualustana MLRS-raketinheitintä, jossa yhden ohjuksen kasetti korvaa kuusi rakettia. Järjestelmän kantama on jopa 300 kilometriä. Suomen pyytämä toimitus käsittää toteutuessaan enintään 70 ohjusta.

Tarkempia tietoja asiasta antavat vanhempi hallitussihteeri Iikka Marttila (puh. 09 160 88137) ja viestintäjohtaja Jyrki Iivonen (puh. 0295 140120).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä