Tiedotteet 2012

20.03.2012 12:30

Vuoden 2011 Timanttitekopalkinto Suomen Tokion suurlähetystölle

Turvallisuus- ja puolustusasiain komitea on myöntänyt vuoden 2011 Timanttitekopalkinnon Suomen Tokion suurlähetystölle. Palkinto jaettiin Suomen Erillisverkot Oy:n järjestämän VIRVE-päivän yhteydessä tiistaina 20.3.2012. Timanttitekopalkinto luovutetaan vuosittain esimerkilliselle toiminnalle, kehitystyölle tai innovaatiolle, jolla edistetään yhteiskunnan turvallisuutta.

Palkinnon myöntämisen perusteina arvioitiin muun muassa esitetyn tahon tai toiminnan merkitystä väestön, yhteiskunnan tai valtion turvallisuudelle sekä moninaista hyödynnettävyyttä poikkihallinnollisesti. Lisäksi arvioitiin toiminnan tai sen tulosten kustannustehokkuutta, monistettavuutta ja innovatiivisuutta.

Japanin maanjäristys, tsunami ja ydinvoimalaonnettomuus aiheuttivat vakavan ja pitkäkestoisen tilanteen, jonka yhteydessä Suomen Japanin suurlähetystö suoriutui tehtävistään esimerkillisesti. Suurlähetystö reagoi kriisiin nopeasti ja tehokkaasti. Kriisin hoito ja tiedottaminen järjestettiin esimerkillisesti. Lisäksi innovatiivinen sosiaalisen median hyödyntäminen paransi tiedon jakamista olennaisesti.

Palkinnon myöntää vuosittain Turvallisuus- ja puolustusasiain komitea ministeriöiden valmiuspäällikkökokouksen esityksestä. Komitea vastaa Suomen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen aseman seurannasta sekä kokonaisturvallisuuden alaan kuuluvien asioiden yhteensovittamisen valmistelusta, toimien yhteiskunnan turvallisuuden strategisena suunnittelun ja seurannan toimielimenä.

Yhteiskunnan turvallisuusstrategiaan voi perehtyä verkossa www.yhteiskunnanturvallisuus.fi. Lisätietoa palkinnosta ja sen saajasta antavat Turvallisuus- ja puolustusasiain komitean yleissihteeri Vesa Valtonen, puh. (09) 160 88209 sekä Suomen Erillisverkot Oy:n viestintäjohtaja Satu Huhtela, puh. 0207 400 513.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä