Tiedotteet 2012

15.01.2012 19:42

Wallin: Monikansallisen yhteistyön tarve lisääntyy resurssien niukentuessa

Kansainvälinen yhteistyö ja verkottuminen säilyvät Suomen puolustuksen peruselementteinä jatkossakin, totesi puolustusministeri Stefan Wallin puheessaan tänään 15.1.2012 Folk och Försvar -seminaarissa Ruotsin Sälenissa.

Ministeri Wallinin puhe käsitteli Suomen puolustusvoimauudistusta sekä kansainvälisen yhteystyön tärkeyttä.

Puheessaan puolustusministeri Wallin painotti, että puolustusvoimauudistuksesta huolimatta Suomen puolustuksen peruslinjauksia ei olla muuttamassa. –Sotilaallinen liittoutumattomuus, yleinen asevelvollisuus ja kehittyvä alueellinen puolustus ovat suunnittelun reunaehtoja, muistutti Wallin. Puolustusministeri huomautti myös, että puolustusvoimien tehtävät eivät muutu.

Ministeri Wallinin mukaan monikansallisen yhteistyön tarve lisääntyy resurssien niukentuessa, jolloin jokainen mahdollisuus kustannustehokkuuden parantamiseksi on harkinnan arvoinen. Puheessaan puolustusministeri Wallin korosti lisäksi, että Suomen tulee hyödyntää sille avautuvat mahdollisuudet yhteistyön tiivistämiseen valikoitujen kumppaneiden kanssa niin pohjoismaisen puolustusalan yhteistyön, Euroopan unionin, kuin Naton rauhankumppanuudenkin kautta.

Pohjoismaiseen puolustusalan yhteistyöhön kohdistuu Suomessa paljon odotuksia. Puheessaan puolustusministeri Walliin muistutti, että yhteistyön sujuvuus vaatii jatkuvaa ja vahvaa poliittista tahtotilaa. –Pohjoismaisen yhteistyön potentiaali on noteerattu hyvänä esimerkkinä laajemminkin Euroopassa. Nyt meidän on suunnattava katseet konkreettisten tulosten aikaan saamiseen, toteaa Wallin.

Puolustusministeri Stefan Wallinin puhe on luettavissa kokonaisuudessaan ministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.defmin.fi/puheetPalaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä