Tiedotteet 2013

05.03.2013 15:03

Puolustusministeri Haglund: Pohjoismainen yhteistyö hyödyttää kotimaista teollisuutta

chPuolustusministeri Carl Haglundin mukaan Patrian ja Ruotsin puolustusmateriaalilaitoksen (FMV) välinen kauppa toimii hyvänä esimerkkinä siitä, miten pohjoismainen yhteistyö hyödyttää kotimaista teollisuutta. Patria luovutti tänään 5.3.2013 ensimmäiset Patria AMV -panssariajoneuvot FMV:lle liittyen vuonna 2010 tehtyyn sopimukseen 113 panssariajoneuvon toimituksesta.  - Tämä on osoitus siitä, miten suuresti suomalaista osaamista arvostetaan muissa Pohjoismaissa, toteaa ministeri Haglund. Puolustusministeri Haglund pitää positiivisena myös sitä, että yhteistyötä voidaan tiivistetysti tehdä huollon, logistiikan sekä käyttäjäyhteisöjen saralla.

Puolustusministeri Haglund haluaa lisäksi korostaa tämän kaltaisten tilausten positiivista työllistävää vaikutusta. Hankkeen arvo on noin 250 miljoonaa euroa.

Ruotsin puolustusmateriaalilaitos on yksi suurimmista Patrian panssariajoneuvojen käyttäjistä. Patrian ja FMV:n välille on solmittu kumppanuussopimus Ruotsin puolustusvoimien aiemmin hankkimien noin kahdensadan XA-sarjan ajoneuvon teknisestä tuesta ja edelleen kehittämisestä jo alkuvuodesta 2011. Sopimusta päivitetään vuosittain, ja se tulee kattamaan myös uuden sukupolven Patria AMV -ajoneuvojen käytönaikaista tukea.

Tarkemmat tiedot: Viestintäjohtaja Jyrki Iivonen, puh. 0295 140120 tai erityisavustaja Patrik Gayer, puh. 040 722 6644.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä