Tiedotteet 2013

28.09.2013 12:38

Puolustusministeri Haglund tyytyväinen ilmavoimien valmiusyksikön toimintaan

Ilmavoimien kansainvälinen valmiusyksikkö, johon kuuluu noin 250 sotilasta ja 6 F-18 Hornet-hävittäjää, on päättyvällä viikolla suorittanut erittäin vaativan, Naton toteuttaman arvioinnin. Vuonna 2009 ilmavoimien kansainvälinen valmiusyksikkö selvisi Naton samankaltaisesta arvioinnista ensimmäisenä puolustusliiton ulkopuolisena ilmavoimayksikkönä.

"Arvioinnin opit palvelevat täysimääräisesti Suomen puolustuskyvyn kehittämistä ja ovat samalla osoitus Suomen ilmapuolustuksen korkeasta kansainvälisestä tasosta", toteaa puolustusministeri Carl Haglund.

Arviointi suoritettiin Suomessa ja sen toteutti noin 100 Naton arvioijaa. "Arviointi on osoitus puolustuksemme suorituskyvystä ja henkilöstön korkeasta osaamisesta", kiittää puolustusministeri Haglund. 
 
"Ottaen huomioon, että arviointi ja siihen valmistautuminen toteutettiin keskellä ilmavoimien historian suurinta rakennemuutosta, ansaitsee se erityishuomion", toteaa ministeri Haglund. "Puolustuksen kehittäminen on pitkäjänteistä työtä, eikä sitä laiminlyödä edes taloudellisesti vaikeina aikoina", muistuttaa puolustusministeri Carl Haglund.

Ilmavoimien kansainvälisen valmiusyksikön arviointi ja osallistuminen Naton nopean toiminnan joukkojen (NRF) täydentävään toimintaan 2014 on jatkoa maavoimien erikoisoperaatio-osaston osallistumiselle tähän toimintaan kuluvana vuonna ja suojelun erikoisosaston osallistumiselle viime vuonna.

Lisätietoja asiasta antavat puolustusministeriössä erityisasiantuntija Mika Varvikko, puh. 0295 140316 ja erityisasiantuntija Kristian Vakkuri, puh 0295 140123 sekä tiedottaja Laura Kaipainen Ilmavoimien viestintäkeskuksesta, puh 0299 291 133.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä