Tiedotteet 2018

26.10.2018 14:01

Puolustusministeri Jussi Niinistö päätti puolustusvoimien osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan vuonna 2019

Kansainvälisen koulutus- ja harjoitustoiminnan merkitys on korostunut puolustusvoimien tehtävien edellyttämien valmiuksien ja kyvyn kehittämisessä. Puolustusyhteistyön syveneminen on vaikuttanut myös kansainvälisen koulutus- ja harjoitustoiminnan tavoitteisiin, skenaarioihin ja harjoitusten laajuuksiin.

Puolustusvoimien osallistuminen vuoden 2019 kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan on jatkumoa edellisten vuosien pitkäjänteiselle osallistumiselle ja yhteistyön kehittämiselle. Kehittyvä puolustusyhteistyö Ruotsin, Yhdysvaltojen ja Naton kanssa vaikuttaa myös näiden tahojen kanssa tehtävän koulutus- ja harjoitusyhteistyön sisältöön ja määrään. Painopiste on vaativissa kansainvälissä harjoituksissa sekä avun antamista että vastaanottamista kehittävissä harjoituksissa.
Puolustusvoimien tärkeimmät harjoituskokonaisuudet ensi vuonna ovat osa Pohjoismaista sekä Ruotsin ja Yhdysvaltojen kanssa tehtävää kahden- ja monenvälistä yhteistyötä. Näihin liittyvät harjoituskokonaisuudet järjestetään maaliskuussa ja huhti-toukokuussa Suomen, Ruotsin ja Norjan alueella.

Puolustusvoimien vuoden 2019 suunnitelma sisältää 92 koulutus- ja harjoitustapahtumaa (81 vuonna 2018), joiden kustannukset ovat noin 10,8 milj. euroa (8,8 milj. euroa vuonna 2018).

Lisätietoa Suomen osallistumisesta kansainväliseen koulutus- ja harjoitustoimintaan sekä esimerkkejä vuoden 2019 harjoituksista löytyy puolustusministeriön verkkosivuilta osoitteesta www.defmin.fi/kvharjoitustoiminta

Puolustusministeriössä lisätietoja antavat ylijohtaja Janne Kuusela, puh. +358 295 140 300 sekä erityisasiantuntija Mika Varvikko, puh. +358 295 140 316.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä