Tiedotteet

01.10.2019 10:21

Helsingissä keskustellaan Euroopan puolustusrahastosta

Helsingissä järjestetään 3.-4.10.2019 korkean tason seminaari Euroopan puolustusrahastosta (European Defence Fund, EDF). Seminaari on osa Suomen EU-puheenjohtajakauden ohjelmaa.
Seminaari tuo yhteen yli 200 asiantuntijaa EU-instituutioista, jäsenvaltioista, eurooppalaisesta puolustusteollisuudesta, tutkimuslaitoksista ja muista relevanteista toimijoista keskustelemaan puolustusrahaston toimeenpanosta.

Euroopan puolustusrahasto on Euroopan komission esittämä uusi 13 miljardin euron rahoitusinstrumentti, jolla pyritään vahvistamaan eurooppalaista puolustustutkimusta ja suorituskykyjen kehittämistä. Rahastosta on tarkoitus rahoittaa sellaisia eurooppalaisia puolustusalan yhteisprojekteja, jotka vastaavat jäsenvaltioiden yhdessä määrittelemiin suorituskykypuutteisiin. Euroopan puolustusrahaston lopullinen koko määräytyy EU:n seuraavan monivuotisen rahoituskehyksen 2021-2027 neuvotteluiden yhteydessä.

Puolustusrahasto tarjoaa mahdollisuuden myös suomalaisille tutkimustahoille ja yrityksille saada rahoitusta tutkimus- ja kehitystoimintaan sekä verkottua eurooppalaisen puolustusteollisuuden kanssa.
Euroopan puolustusrahasto on osa EU:n viime vuosina kehittynyttä turvallisuus- ja puolustusyhteistyötä. Suomi pyrkii EU-puheenjohtajakaudella varmistamaan, että turvallisuus- ja puolustusyhteistyön syventämiseksi asetettuja tavoitteita toimeenpannaan tehokkaasti.

Taustatietoa Euroopan puolustusrahastosta (EDF) löydät puolustusministeriön verkkosivuilla julkaistusta blogista www.defmin.fi/EDF

Lisätietoja seminaarista antavat neuvotteleva virkamies Mari Eteläpää, puh. +358 295 140047 ja erityisasiantuntija Frans Peltonen, puh. +358 295 140021. Mahdolliset haastattelupyynnöt ottaa vastaan  erityisasiantuntija Kristian Vakkuri, +358 295 140123.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä