Tiedotteet 2012

28.09.2012 14:15

Puolustusministeri Haglund painotti uskottavaa puolustusta ja pohjoismaista yhteistyötä

Puolustusministeri Carl Haglund lausui avajaissanat Lahden Turvallisuus- ja Puolustus -messujen yhteydessä järjestetyssä Yhteiskunnan turvallisuusfoorumi 2012 -seminaarissa.

Ministeri Haglund tarkasteli Suomen puolustuksen kehittämistä vuoden 2015 jälkeen. Hän toi esille kaluston massavanhenemisen, puolustusmateriaalin hinnan kallistumisen ja puolustushallinnon resurssitason suurina haasteina. Suomen puolustuskyky on ministerin mukaan turvattava kaikissa tilanteissa. "Näillä perusteilla on nähtävissä, että puolustuksemme ylläpito tulee edellyttämään lisäresursointia vuosikymmenen lopulla", totesi ministeri Haglund.

Haglund pitää turvallisuuskysymyksissä Pohjoismaita Suomelle luontevimpana yhteistyöfoorumina. "Pohjoismaisella yhteistyöllä on jo saavutettu erinomaisia tuloksia niin sotilaallisten suorituskykyjen kehittämisessä, mutta myös monilla muilla aloilla", Haglund toteaa.

Ministeri kannusti myös yhteiskunnan turvallisuuden kannalta tärkeään yhteistyöhön ja verkottumiseen viranomaisten, liike-elämän ja vapaaehtoissektorin kesken.

Puhe on kokonaisuudessaan luettavissa puolustusministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.defmin.fi/puheet.

Lisätietoja antavat viestintäjohtaja Jyrki Iivonen, puh. 0295 140120 ja tiedottaja Eemeli Peltonen, puh. 0295 140125.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä