Tiedotteet 2012

27.04.2012 13:43

Puolustusministeriö tyytyväinen oikeuskanslerin päätökseen

Puolustusministeriö on tyytyväinen oikeuskanslerin 27.4.2012 tekemään päätökseen, että puolustusvoimauudistuksen valmistelua koskevat kantelut eivät anna aihetta toimenpiteisiin. Oikeuskanslerin päätöksessä viitataan myös alueellistamisen koordinaationryhmän lausuntoon, että puolustusvoimauudistuksen yhteydessä on noudatettu alueellistamis- ja aluekehityslainsäädäntöä.

Puolustusvoimauudistuksen aikataulusta ja toteuttamistavasta on sovittu aikoinaan valtioneuvoston ulko- ja turvallisuuspoliittisessa valiokunnassa. Puolustusministeriö saa toukokuun alussa puolustusvoimilta pyytämänsä yksityiskohtaisen suunnitelman uudistuksen toteuttamiseksi.

Puolustushallinnossa ei ole vielä tehty uudistukseen liittyviä päätöksiä. Tarvittavat hallinnolliset päätökset pyritään tekemään puolustusvoimien tarkennetun suunnitelman pohjalta kesäkuun 2012 aikana. Sitä ennen kuullaan eri viranomaistahoja ja sidosryhmiä oikeuskanslerin esittämällä tavalla. Tarvittavat lainsäädännölliset muutokset tuodaan eduskunnan käsittelyyn vuoden 2013 istuntokauden alkuun mennessä.

Lisätiedot:
Viestintäjohtaja Jyrki Iivonen, p. 09 160 88200 tai 050 568 0553.


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä