Tiedotteet 2018

11.05.2018 10:00

Kansallinen kyberturvallisuusharjoitus KYHA18 järjestetään Jyväskylässä


Puolustusministeriö ja Turvallisuuskomitea järjestävät yhdessä kyberturvallisuuden tutkimus-, kehitys- ja koulutuskeskus JYVSECTECin kanssa Kansallisen kyberturvallisuusharjoituksen  14.–18.5.2018 Jyväskylässä.

 

Harjoitusviikon aikana testataan osallistujaorganisaatioiden kybersuorituskykyä ja turvallisuusviranomaisten yhteistoimintaa. Harjoitukseen osallistuu yli 100 valtionhallinnon viranomaista useista organisaatioista. Harjoituksen johtaa puolustusministeriö yhteistyössä Turvallisuuskomitean kanssa. Suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa JYVSECTEC.

 

KYHA18 on jatkumo vuodesta 2013 alkaen vuosittain järjestetylle Kansalliselle kyberturvallisuusharjoitusten sarjalle. Harjoitussarjassa on pitkäjänteisesti kehitetty viranomaistoimijoiden kyberturvallisuuden suorituskykyä haasteellisessa teknisessä toimintaympäristössä.

 

KYHA – harjoitusten järjestämisellä puolustusministeriö ja Turvallisuuskomitea kannustavat kaikkia kokonaisturvallisuuden yhteistyötahoja ja toimijoita kyberturvallisuuden kehittämistyöhön yhteiskunnan turvallisuusstrategian kokonaisturvallisuuden yhteistoimintamallin mukaisesti. Keskeistä on se, että toimijat jakavat ja analysoivat turvallisuutta koskevaa tietoa ja suunnittelevat sekä harjoittelevat ja toimivat yhdessä.

 

Harjoitus järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun IT-instituutin tiloissa

 

Lisätietoja harjoituksesta antavat puolustusministeriön tietoturvapäällikkö Harri Mäntylä, puh. 0295 140 480 ja KYHA18 harjoituksen koordinaattori Terho Rintanen /JYVSECTEC, puh. 040 676 5923.

 

 


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä