Haku

Harjoittelu puolustusministeriössä

Puolustusministeriössä työskentelee eri tehtävissä vuosittain kymmenkunta harjoittelijaa. Harjoittelupaikkoja on sekä yliopisto- että AMK-opiskelijoille. Käytäntöä voi tiedustella oman yliopiston tai ammattikorkeakoulun rekrytointipalvelusta tai opintoasioista vastaavasta yksiköstä.  Puolustusministeriön sisäisen henkilöstöhallinnon sektori vastaa opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin liittyvistä käytännön kysymyksistä.


Harjoittelijoiden tarinoita

28.07.2022 13:04

Hallintoyksikön harjoittelija Jenni Vickholm

1. Kuka olet?

Olen Jenni, 25-vuotias nuori nainen Helsingistä. Opiskelen johdon assistenttityön ja kielten linjalla tradenomiksi Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa. Aloitin AMK-harjoittelun puolustusministeriön hallintoyksikössä tammikuun alussa.

2. Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaan kuuluu esimerkiksi muistioiden tekemistä viikkokokouksista ja muista mahdollisista kokouksista mihin osallistun. VAHVA on myös tullut tutuksi ja sinne olen arkistoinut kevään aikana paljon eri asioita. Autan paljon KV-sihteeriä ministerin matkojen järjestelyissä esimerkiksi tekemällä M2 matkasuunnitelmia ja matkalaskuja. Ministerin matkojen matkakansioiden laatiminen on myös ollut isossa roolissa kevään aikana, kun matkoja oli paljon. Olen osallistunut myös kokousjärjestelyihin ja tehnyt esimerkiksi menukortteja, lasikortteja ja nimikylttejä eri tilaisuuksiin. Myös kiitoskorttien ja adressien teko on tullut tutuksi. Huolehdin myös juoksevia asioita, sekä haen ja vien postin.

3. Miten päädyit harjoitteluun puolustusministeriöön?

Ystäväni kertoi omasta harjoittelustaan puolustusministeriössä ja kiinnostuin. Ministeriö harjoittelupaikkana kuulosti mielenkiintoiselta ja aloin tutkia puolustusministeriötä työpaikkana ja työyhteisönä. Ehdin hakea vain tänne ja haastattelun jälkeen otin paikan heti vastaan innoissani.

4. Mikä on ollut parasta harjoittelussasi?

Työn monipuolisuus. Jokainen työpäivä on aina erilainen ja olen päässyt tekemään paljon erilaisia töitä. Ja tietysti työkaverit jotka ottivat uuden harjoittelijan vastaan kuin vanhan työkaverin. 

5. Kuvaile työyhteisöäsi muutamalla sanalla.

Työyhteisö on avoin, hauska ja kannustava.

6. Mitkä ovat suunnitelmasi harjoittelun jälkeen?

Tarkoitus olisi saada opinnäytetyö valmiiksi ja valmistua koulusta. Sen jälkeen haen oman alan töitä. Aion varmasti jossain vaiheessa jatkaa opintoja, todennäköisesti valtiotieteellisen puolella johon mielenkiintoni heräsi täällä harjoittelun aikana. 


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi

Ei kommentteja