Haku

Harjoittelu puolustusministeriössä

Puolustusministeriössä työskentelee eri tehtävissä vuosittain kymmenkunta harjoittelijaa. Harjoittelupaikkoja on sekä yliopisto- että AMK-opiskelijoille. Käytäntöä voi tiedustella oman yliopiston tai ammattikorkeakoulun rekrytointipalvelusta tai opintoasioista vastaavasta yksiköstä.  Puolustusministeriön sisäisen henkilöstöhallinnon sektori vastaa opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin liittyvistä käytännön kysymyksistä.


Harjoittelijoiden tarinoita

27.05.2022 13:43

Turvallisuuskomitean sihteeristön harjoittelija Erika Kangas

1. Kuka olet?

Olen Erika Kangas, valmistuin viime keväänä yhteiskuntatieteiden kandidaatiksi ja olen tällä hetkellä maisterivaiheen opiskelija Lapin yliopistossa. Olen alun perin kotoisin Vaasasta mutta asunut jo noin 6 vuoden ajan Oulun yläpuolella. Napapiirin tuntumassa viettämäni vuodet ovat tuoneet mukanaan rauhallisen ja myönteisen elämänasenteen.

2. Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaani on kuulunut työtehtäviä laidasta laitaan. Oikeastaan yksikään päivä sihteeristössä ei ole samanlainen kuin edellinen, mikä pitää arjen mukavan vaihtelevana. Perustehtäviin kuuluvat tiettyjen yksikön kokousten sihteeröinnit ja vähemmällä painotuksella sihteeristön sosiaalisen median kanavien sisällön tuottaminen. Tämän lisäksi pöydälle saattaa ilmaantua tiedonkeruutehtäviä erittäin vaihtelevista aiheista ja muitakin tukitehtäviä esimerkiksi erilaisten työpajojen valmistelun muodossa.

3. Miten päädyit harjoitteluun puolustusministeriöön?

Olen ollut pitkään kiinnostunut Suomen turvallisuudesta ja sen edistämisestä. Suoritin asepalveluksen heti lukiosta valmistuttuani ja olen myöhempien opintojeni aikana enenevässä määrin tutustunut Suomen turvallisuuden toteutukseen erityisesti kansallisen turvallisuuden näkökulmasta. Tästä syystä Turvallisuuskomitea kokonaisturvallisuuden pysyvänä yhteistoimintaelimenä ja yhteiskunnan turvallisuusstrategia herättivät kiinnostukseni tätä harjoittelua kohtaan.

4. Mikä on ollut parasta harjoittelussasi?

Harjoitteluni aikana olen päässyt keskustelemaan monipuolisesti itseäni eniten kiinnostavista aiheista huippuosaajien kanssa. Pienessä ministeriössä yksiköiden välinen kanssakäyminen ja yhteistyö on jouhevaa ja olen itsekin tämän päässyt kokemaan. Omien työtehtävieni kautta olen oppinut paljon uutta esimerkiksi alue- ja paikallistason varautumiseen liittyvistä teemoista. Turvallisuuskomitean toimintakenttä on erittäin laaja, joten niin sanottu näköala, jota harjoittelija pääsee tarkastelemaan, on melkoisen huikea.

Harjoitteluani on tietysti sävyttänyt monella tapaa vallitseva tilanne. Tilanteen seurauksena aiheutunut turvallisuusympäristömme muutos on ollut merkittävä. Tämä muutos on tuonut aivan uudenlaisia näkökulmia myös omaan harjoitteluuni. Tämä kevät Turvallisuuskomitean sihteeristössä on ollut ikimuistoinen monella tapaa, ajoittain hyvinkin synkistä uutisista ja muutoksista huolimatta.

5. Kuvaile työyhteisöäsi muutamalla sanalla.

Sihteeristö työyhteisönä on ollut alusta alkaen erittäin vastaanottavainen. Täällä harjoittelija todella tuntee olevansa osa tiimiä!

6. Mitkä ovat suunnitelmasi harjoittelun jälkeen?

Harjoittelu on avannut käsitystäni siitä, kuinka laajasti turvallisuuden saralla ja esimerkiksi kokonaisturvallisuuden viitekehyksessä voi toimia. Tämä on ainakin avannut itselle uusia suuntia ja tulevaisuuden näkymiä. Varmaa on kuitenkin se, että turvallisuuskysymysten parissa toivon työskenteleväni tulevaisuudessakin. Ensin pitää vain saada gradu valmiiksi!


Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi