Haku

Puheet 2005

27.01.2005 17:00

Puolustusministeri Seppo Kääriäinen, Profile Vehicles Oy, maastosairasautojen luovutus puolustusvoimille, Iisalmi

Arvoisat kuulijat, Yhdeksän puolustusvoimien joukko-osastoa on juuri saamassa käyttöönsä kymmenen huippunykyaikaista maastosairasautoa.

Nämä puolustusvoimille luovutettavat ajoneuvot tullaan sijoittamaan Helsinkiin (Helsingin Ilmatorjuntarykmentti ja Kaartin Jääkärirykmentti), Lahteen (Hämeen Rykmentti), Hämeenlinnaan (Panssariprikaati), Keuruulle (Pioneerirykmentti), Säkylään (Porin Prikaati), Niinisaloon (Tykistö Prikaati), Riihimäelle (Viestirykmentti) ja Rovaniemelle (Lapin Ilmatorjuntarykmentti). - Käytännössä siis joka puolelle Suomea niin valmiusyhtymien kuin aselajikoululutusta antavien joukkojen käyttöön. Kaikkiaan puolustusvoimilla on käytössään noin 100 erilaista sairasautoa.

Tämä hankinta on nykyaikaa paitsi kaluston niin myös sen toteutuksen kannalta. Nyt käsillä olevat ajoneuvot ovat uutuusmalleja, joiden suunnittelussa on otettu huomioon puolustusvoimien erityistarpeet. Kyseistä mallia myydään ja markkinoidaan ainoastaan puolustuslaitoksille. Alustahankinnan on toteuttanut Puolustusvoimien Materiaalilaitoksen esikunta. Korityön hankinnasta ja varustamisesta on vastannut Lääkintävarikko Ilmajoella ja sairasautot toimittaa Profile Vehicles Oy täältä Iisalmelta. Kokonaiskaupan arvo on noin miljoona euroa.

Lääkintävarikon ja Profile Vehicles Oy:n yhteistyö on käynnistynyt jo vuonna 1997. Minulle on kerrottu, että yhteistyö on alusta alkaen ollut hyvin sujuvaa ja kehityshakuista. Puolustusvoimien tuotekehitystoiveisiin on suhtauduttu rakentavasti ja hyvin tuloksin. Mikäli korjattavaa on jälkikäteen ilmennyt, on asiat hoidettu hyvin. Hankinnassa on siis tarkoituksenmukaisella hyödynnetty sekä toimittajan että hankkijan asiantuntemusta ja kokemusta. Lopputulos on edessämme. Se on hyvä ja siitä hyötyvät sekä puolustusvoimat että yritys. Tämä on yksi merkki toimivasta kumppanuudesta. Kumppanuuden merkitys on puolustusvoimille hyvin tärkeä, tulevaisuudessa jopa elintärkeä. Tämä sairasautohankinta kelpaakin jatkossa esimerkiksi myös muille siviili- ja sotilaspuolen yhteishankkeille.

Ylä-Savossa on monia kiistattomia esimerkkejä siitä että myös kehitysalueilta voi ponnistaa maailman huipulle, yrityksiä tässä erikseen mainitsematta. Ylä-Savossahan toimii monia paikallisillekin vähemmän tunnettuja hyvin menestyviä yrityksiä, joilla on asiakaskuntaa merkittävästi ympäri Suomea.

Hyvät kuulijat,

Kiitän Profile Vehicles Oy:tä tämän tilaisuuden järjestämisestä sekä ammattitaitoisesta ja korkealaatuisesta toimituksesta. Kiitän Materiaalilaitoksen esikuntaa ja lääkintävarikkoa merkittävästä panoksesta sairasautojen hankinnassa. Puolustusvoimat saa näin käyttöönsä tarvitsemaansa nykyaikaista kalustoa. Sairasautot nyt vastaanottavilla puolustusvoimien henkilöstölle toivotan turvallista kotimatkaa ja tehokasta työskentelyä uusilla työvälineillänne.

Palaa otsikoihin