Tiedotteet 2017

24.12.2017 16:00

Puolustusministeri Jussi Niinistön joulutervehdys rauhanturvaajille

Hyvät suomalaiset rauhanturvaajat – Bästa finländska fredsbevarare

Suomalaiset rauhanturvaajat ovat olleet maailman kriisialueilla yli kuuden vuosikymmenen ajan. Teidän panoksenne rauhan rakentamisessa on tärkeä. Vaikuttamalla kriiseihin niiden syntyalueilla voimme vähentää paikallisen väestön turvattomuuden tunnetta, parantaa heidän elinolosuhteitaan ja luoda uskoa tulevaan.
Viime kädessä kriisien ratkeaminen on sen osapuolten omissa käsissä, mutta työllänne on merkittävä vaikutus lukemattomien ihmisten päivittäiseen elämään. Työnne kautta Suomi ja suomalaiset kantavat vastuutansa kansainvälisestä kriisinhallinnasta.
Operaatioihin osallistumalla saamme myös tietoa ja kokemuksia, joita hyödynnetään kansallisen puolustuksemme rakentamisessa. Teidän työnne on työtä isänmaamme puolesta. Sillä on suomalaisten laaja tuki ja arvostus.

Hyvät rauhanturvaajat

Tänä jouluna yli 400 suomalaista rauhanturvaajaa viettää joulua poissa kotoaan, poissa läheistensä luota. Rauhoittuessamme täällä koti-Suomessa joulun viettoon, toivon samalla että myös teille löytyy hetki rauhoittua palvelustehtävienne lomassa.

Toivotan kaikille suomalaisille rauhanturvatehtävissä palveleville rauhallista joulua sekä turvallista uutta vuotta 2018. Kiitos arvokkaasta panoksestanne ja hyvin tehdystä työstänne.

Toivon, että välitätte kiitokseni ja joulutervehdykseni myös läheisillenne, jotka joutuvat viettämään joulunsa ilman läsnäoloanne.

Jag önskar alla finländska fredsbevarare en fridfull jul och ett säkert och tryggt nytt år 2018. Tack för det värdefulla och goda arbete ni gör.


Jussi Niinistö
Puolustusministeri - Försvarsminister


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä