Tiedotteet

16.02.2017 16:30

Puolustusvoimat hankkii raskaita maantiekuorma-autoja

Puolustusministeri Jussi Niinistö on valtuuttanut Puolustusvoimat hankkimaan 50 vaihtokorikoukkulaitteilla varusteltua raskasta maantiekuorma-autoa Scania Suomi Oy:ltä.

Hankinnalla varustetaan huolto- ja logistiikkajoukkoja. Raskaita maantiekuorma-autoja käytetään materiaalien kuljettamiseen.

Hankinta on jatkoa vuonna 2014 solmitulle hankintasopimukselle, ja sillä lunastetaan osittain sopimuksen sisältämä optio. Tuolloin kilpailutuksessa oli mukana myös Veho ja Volvo, mutta Scanian tarjous oli edullisin.

Hankinta on osa Puolustusvoimien logistiikan joukkojen kehittämistä ja sen kokonaisarvo on noin 9,1 miljoonaa euroa. Kuorma-autot toimitetaan puolustusvoimille vuoden 2017 aikana.

Option lunastamisen työllistävä vaikutus Suomessa on noin 20 henkilötyövuotta päällirakentamisen, suunnittelun sekä huolto- ja kunnossapitosopimuksen osalta.

Lisätietoja antavat puolustusministeriössä hallitusneuvos Jouko Tuloisela, puh. 0295 140412 ja Maavoimien esikunnassa huollon tarkastaja, eversti Jyrki Nurminen, puh. 0299 800 (vaihde).


Palaa otsikoihinPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä