Haku

Harjoittelu puolustusministeriössä

Puolustusministeriössä työskentelee eri tehtävissä vuosittain kymmenkunta harjoittelijaa. Harjoittelupaikkoja on sekä yliopisto- että AMK-opiskelijoille. Käytäntöä voi tiedustella oman yliopiston tai ammattikorkeakoulun rekrytointipalvelusta tai opintoasioista vastaavasta yksiköstä.  Puolustusministeriön sisäisen henkilöstöhallinnon sektori vastaa opiskelijoiden harjoittelupaikkoihin liittyvistä käytännön kysymyksistä.


Harjoittelijoiden tarinoita

05.04.2022 11:30

Viestintäyksikön korkeakouluharjoittelija Kati Makkonen

1. Kuka olet?

Olen Kati Makkonen, tuore valtiotieteiden kandidaatti ja politiikan ja viestinnän maisteriopiskelija Helsingin yliopistosta. Juureni ovat Etelä-Karjalassa, mikä edelleen kuuluu puheessa ja näkyy lupsakassa luonteessa.

2. Mitä työnkuvaasi kuuluu?

Työnkuvaani kuuluu muun muassa media- ja someseurantaa, sosiaalisen median julkaisujen ja tiedotteiden laatimista sekä valokuvausta. Toimin myös tarvittaessa sihteerin tehtävissä ja hoidan kaikenlaisia juoksevia asioita. Harjoittelijana pääsee painottamaan työtehtäviä oman osaamisen ja kiinnostuksen kohteiden mukaan.

3. Miten päädyit harjoitteluun puolustusministeriöön?

Olen ollut kiinnostunut turvallisuudesta jo lukiosta lähtien ja tätä kiinnostusta syvensi entisestään suorittamani asepalvelus. Opintojani olenkin painottanut turvallisuusteemoihin, erityisesti sotilaalliseen näkökulmaan. Olen aiemmin suorittanut sekä opintoja että harjoittelun Maanpuolustuskorkeakoulussa. Puolustusministeriö olikin eräänlainen luonnollinen mielekäs seuraava askel tällä hallinnonalalla.

4. Mikä on ollut parasta harjoittelussasi?

Viestintäyksikössä olen päässyt tutustumaan hallinnonalaan hyvinkin laajasti, ja myös harjoittelijan työpöydälle on päätynyt aiheita strategisesta kompassista materiaalihankintoihin. Pienen ministeriön etu on ehdottomasti se, että työtehtävät ovat erittäin monipuolisia ja vastuuta saa sopivasti myös harjoittelijana. On ollut hienoa huomata, miten harjoittelijan näkemyksiä kuunnellaan ja panosta arvostetaan.

Vallitseva tilanne on korostanut entisestään puolustushallinnon merkitystä, ja niin ikävä kuin tämänhetkinen tilanne on ollut, se on antanut mahdollisuuden päästä seuraamaan ja viestimään ajankohtaisesta turvallisuuspoliittisesta tilanteesta. En olisi koskaan voinut kuvitella, että keväästä puolustusministeriössä tulisi näin toiminnantäyteinen.

5. Kuvaile työyhteisöäsi muutamalla sanalla.

Vaikka aihepiirit ovat usein vakavia, työyhteisö ei sitä ole. Tehtävät hoidetaan asiaankuuluvalla tunnollisuudella, mutta pilke silmäkulmassa.

6. Mitkä ovat suunnitelmasi harjoittelun jälkeen?

Harjoittelu on osoittanut, että puolustusteemat ja kansallinen turvallisuus ovat asioita, joiden parissa haluan jatkossakin työskennellä. Olenkin hakenut alaan liittyviä työtehtäviä. Vaikka innostus työntekoon on kova, siinä sivussa on toki tärkeää muistaa suorittaa opinnot. Onneksi voiton puolella jo ollaan!

Palaa otsikoihin | 0 Kommenttia | Kommentoi


Älä täytä
Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia
Ei kommentteja