Pressmeddelanden

07.11.19 09:23

Försvarsmakten ingick ett ramavtal om upphandling av optisk kabelmateriel

Försvarsministeriet har gett Försvarsmaktens logistikverk fullmakt att ingå ett ramavtal om upphandling av optiskt kabelmateriel med Nestor Cables Oy.

Upphandlingshelheten omfattar optiska kabelenheter, mätfiber, parkablar för fältbruk och bäranordningar som upphandlas genom ett ramavtal åren 2020–2023. Det optiska kabelmaterielet ska användas i utbildningar och övningar inom Försvarsmaktens truppförband samt som utrustning i olika projekt. En optisk kabel används för byggande av flyttbara accessnät i terrängen.

Det totala värdet av avtalet utan moms för avtalsperioden är 15,9 miljoner euro. 


Nestor Cables Oy är ett företag i Uleåborg som grundades 2007 och som utvecklar, tillverkar och säljer fiberoptiska kablar och kopparkablar för telekommunikation och industri samt fiberoptiska tillbehör. Företaget sysselsätter cirka 80 personer och levererar kablar över hela världen.

 

Vid försvarsministeriet ges mer information om upphandlingen av Frans Peltonen, specialsakkunnig vid materielenheten, tfn 0295 140 421 och vid Försvarsmaktens logistikverk av Ville Tuokko, informatör, tfn 0299 800 (växeln).


Tillbaka till rubrikernaPoutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä