Sök

2011

09.12.11 13:52

Försvarsutbildningsföreningens styrelse tillsätts

Försvarsutbildningsföreningen är en offentligrättslig förening, som verkar som riksomfattande samarbetsorgan för den frivilliga försvarsutbildningen. Syftet med Försvarsutbildningsföreningen är att främja försvaret med hjälp av utbildning, information och upplysning. Föreningen kan också ha enheter på regional och lokal nivå.

Statsrådets allmänna sammanträde förordnade ordföranden för samt fyra medlemmar i Försvarsutbildningsföreningens styrelse. Föreningens möte väljer före utgången av året vice ordföranden och tre andra medlemmar på förslag av föreningens medlemsorganisationer. För varje medlem förordnas eller väljs en personlig ersättare. Ordföranden, vice ordföranden och övriga medlemmar förordnas eller väljs för två kalenderår åt gången så att samma person kan sitta i styrelsen utan avbrott i högst två mandatperioder. Mandatperioden för den styrelse som nu ska tillsättas är den 1 januari 2012 – den 31 december 2013.

Sammansättning:

Ordförande:

agronom Juha Korkeaoja

Medlemmar:

ordförande Satu Rajala, Maanpuolustusnaisten Liitto ry
äldre avdelningsstabsofficer Hannu Ojala, försvarsministeriet
överdirektör Håkan Mattlin, undervisnings- och kulturministeriet
beredskapsdirektör Janne Koivukoski, inrikesministeriet

Medlemmarna i styrelsen representerar förvaltningsområden som har ett nära samarbete med Försvarsutbildningsföreningen. Genom dessa utnämningar försäkrar sig statsrådet om att de offentliga förvaltningsuppgifterna övervakas i styrelsen. I lagberedningsfasen har riksdagens försvarsutskott ansett det viktigt att kvinnoorganisationerna får en möjlighet att påverka planeringen av det frivilliga försvarsarbetet genom att vara representerade i Försvarsutbildningsföreningens styrelse.

Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av äldre avdelningsstabsofficer Asko Valta, tfn 09-160 88046.


Tillbaka till rubrikerna