Sök

2013

27.06.13 09:00

Försvarsförvaltningen deltar i firandet av den finska naturens dag den 31 augusti 2013

Den finska naturens dag firas för första gången lördagen den 31 augusti 2013. Dagen är ett gemensamt projekt mellan Finlands naturskyddsförbund, Finlands miljöcentral, Forststyrelsens naturtjänster och Biologi- och geografilärarnas förbund. I projektet är aktörer från olika sektorer med. Syftet med den finska naturens dag är att hylla den finska naturen. Under dagen arrangeras utfärder och evenemang på olika håll i Finland.

Försvarsförvaltningen deltar i den finska naturens dag genom att ordna guidade natur- och historierundturer på ön Sandhamn i Helsingfors. Sandhamn är ett viktigt insekt-, fladdermus-, växt- och fågelområde, och det har genom ett beslut av statsrådet klassificerats som en nationellt värdefull kulturmiljö. Ett mera exakt program med tidtabell för rundturerna offentliggörs under sommaren på den finska naturens webbplats. Rundturerna ordnas i samarbete mellan Sandhamnsällskapet och Gardesjägarregementet.

Ytterligare upplysningar om den finska naturens dag finns på den finska naturens webbplats på adressen http://suomenluonnonpaiva.fi/. Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av informatör Eemeli Peltonen, tfn 0295 140 125.


Tillbaka till rubrikerna