Sök

2013

28.09.13 12:42

Försvarsminister Haglund nöjd med verksamheten vid flygvapnets beredskapsenhet

Flygvapnets beredskapsenhet, i vilken ingår cirka 250 soldater och sex F-18-jaktplan, genomgick under vecka 39 en ytterst krävande utvärdering utförd av Nato. "Lärdomarna från utvärderingen betjänar fullt ut utvecklandet av den finska försvarsförmågan och är samtidigt ett bevis på det finska luftförsvarets höga nivå och jämförbarhet internationellt", konstaterar försvarsminister Carl Haglund.

Utvärderingen gjordes i Finland av cirka 100 utvärderare från Nato. "Utvärderingen är ett bevis på vårt försvars prestationsförmåga och på personalens höga kunnande", berömmer försvarsminister Haglund.

"När man beaktar att utvärderingen och förberedelserna inför den gjordes mitt i den största strukturomvandlingen under flygvapnets historia, förtjänar detta särskild uppmärksamhet", konstaterar minister Haglund. "Utvecklandet av försvaret är ett långsiktigt arbete och det försummas inte ens under ekonomiskt svåra tider", påminner försvarsminister Carl Haglund.

Utvärderingen av flygvapnets beredskapsenhet och deltagandet i Natos snabbinsatsstyrkors (NRF) kompletterande verksamhet 2014 är en fortsättning på det deltagande som arméns avdelning för specialoperationer gjort i denna verksamhet i år och det deltagande som specialavdelningen för skydd gjorde i fjol.


Tillbaka till rubrikerna