Sök

2014

01.10.14 09:32

Försvarsminister Haglund tog emot slutrapporten från försvarets parlamentariska utredningsgrupp

Försvarsminister Carl Haglund tillsatte den 10 oktober 2013 en parlamentarisk utredningsgrupp för att reda ut utmaningarna på lång sikt för försvaret. Denna utredningsgrupp överlät sin slutrapport till ministern onsdagen den 1 oktober 2014 i riksdagen.

Vid den tillställning där rapporten överläts hölls anföranden av utredningsgruppens ordförande Ilkka Kanerva (saml.) och försvarsminister Haglund. Närvarande var hela utredningsgruppen. I sitt anförande tackade försvarsminister Haglund den parlamentariska utredningsgruppen samt ordförande Ilkka Kanerva för ett förtjänstfullt arbete. "Värt att notera är också att uppfattningen om behovet av att upprätthålla den finska försvarsförmågan råder över partigränserna", tillade försvarsminister Haglund.

Försvarsministern konstaterade också i sitt anförande att utredningsgruppens arbete skapar en välkommen grund för de politiska riktlinjerna och besluten under nästa regeringsperiod om hur försvaret ska utvecklas. "Jag betonar att nästa regering inte endast beslutar om de ekonomiska resurserna under sin regeringsperiod utan i praktiken om de politiska basvalen för hur försvaret ska utvecklas ända fram till 2030-talet", påminde försvarsminister Haglund.

Slutrapporten från försvarets parlamentariska utredningsgrupp finns på riksdagens webbplats på finska och svenska på adressen

http://web.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/ajankohtaista/puolustusraportti.htx

Ministerns tal finns i sin helhet på finska på adressen www.defmin.fi/puheet

Tillbaka till rubrikerna