Sök

2014

17.06.14 11:00

Villkoren och förmånerna i tjänsteförhållandet för Jarmo Lindberg som i augusti tillträder som kommendör för försvarsmakten

Villkoren och förmånerna för generallöjtnant Jarmo Lindberg, som den 1 augusti 2014 inleder sin tjänstgöring som kommendör för försvarsmakten, i samband med att han tillträder tjänsten som kommendör för försvarsmakten är följande:

Lindberg övergår från sitt nuvarande uppdrag som försvarsmaktens logistik- och materielchef först till ett specialuppdrag vid Huvudstaben i juli.
Den totala lönen för försvarsmaktens kommendör Lindberg kommer från den 1 augusti 2014 att vara på samma nivå som den lön som den nuvarande kommendören för försvarsmakten har. Finansministeriet har beslutat att Lindberg i egenskap av kommendör för försvarsmakten från den 1 augusti 2014 får en total lön på 13 047 euro i månaden. Lindberg får inte flygtillägg för pilot.

Det kommande arrangemanget gällande Lindbergs tjänstebostad stämmer överens med försvarsministeriets anvisning om hyresstöd av den 19 februari 2013. Den förstahandshyra som försvarsmakten betalar för tjänstebostaden på 132 m2, som hyrs av en privat hyresvärd, är 2 550 euro i månaden inklusive vattenavgift. Lindberg betalar 1 658 euro i hyra för bostaden, vilket gör att hyresstödet är 35 % av förstahandshyran. Särskilda motiveringar till arrangemanget med tjänstebostad för kommendören för försvarsmakten är säkerhets- och beredskapsskäl som sammanhänger med skötseln av tjänsten. I bostadsförmånen ingår inte el eller bilplats.

På basis av finansministeriets beslut av den 29 maj 2001 om tjänstebil som naturaförmån, som gäller bl.a. kommendören för försvarsmakten, har Lindberg i egenskap av kommendör för försvarsmakten möjlighet att använda tjänstebil som naturaförmån på vissa villkor. Lindberg betalar skatt för sin användning av bil som naturaförmån i enlighet med skattemyndigheternas regler. Lindberg har en telefonförmån som beskattas.

Dessutom använder sig Lindberg av den möjlighet som tillkommer personalen inom försvarsförvaltningen att hyra ett hus på försvarsmaktens område av Försvarsmaktens byggverk för sommarbruk. Det hus som Lindberg hyr har stått tomt i 6 år och vid en officiell granskning av skicket har det bedömts vara i försvarligt?dåligt skick. För huset betalar han en i hyresförteckningen fastställd hyra på 1 531 euro för sommaren och svarar dessutom själv för betydande iståndsättningsåtgärder på det. Hyresvärden sörjer endast för det underhåll som sammanhänger med säkerheten eller husets baskonstruktion.

Ifall det sker betydande ändringar i förmånerna, kommer det att informeras separat om dem.

Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av regeringsrådet, personaldirektör Jari Kajavirta, tfn 0295 140 430 och kommunikationsdirektör Max Arhippainen, tfn 0295 140 120.


Tillbaka till rubrikerna