Sök

2015

10.12.15 09:05

Försvarsmakten och Insta Group Oy ingick partnerskapsavtal

Försvarsmakten och Insta Group Oy har undertecknat ett strategiskt partnerskapsavtal om livscykeltjänster för olika system.

Partnerskapsavtalet omfattar stödtjänster under livsfaserna i anknytning till flygmaterielen och systemen inom försvarsmaktens militära luftfart, sjöförsvarets system, försvarsmaktens underrättelse-, övervaknings-, lednings- och målanvisningssystem samt försvarsmaktens utbildnings- och informationssäkerhetssystem. Partnerskapsavtalet täcker bl.a. stödtjänsterna i anknytning till Flygvapnets F/A-18 Hornet-jaktplan och arméns NH90 transporthelikoptrar.

Försvarsmakten och Insta Group Oy har bedrivit ett nära samarbete allt sedan 1973. Samarbetet inleddes med service och underhåll av flygplanssystem, och har utvidgats kraftigt till att omfatta underhåll, utveckling och integrering av underrättelse-, övervaknings- och ledningssystem och utbildningssystem i anslutning till dessa. Även informationssäkerhet och cybersäkerhet har flera år varit en del av partnerskapet. Det långsiktiga samarbetet har gett Insta Group Oy ett gediget tekniskt kunnande och branschkunskap, genom vilka man stöder finländsk försörjningsberedskap för Försvarsmaktens kritiska system även under undantagsförhållanden.

Det avtal som nu undertecknats klargör vardera partens roll och möjliggör ett intensivt samarbete både i upprätthållandet av nuvarande materiel och vid förberedelse avkommande materielprojekt. Avtalet är ett ramavtal där det redan etablerade affärsverksamhetssättet beskrivs och där det konstateras att affärsrelationen är ett strategiskt partnerskap i enlighet med försvarsförvaltningens delstrategi om partnerskap.

Mer information om partnerskapsavtalet ges vid försvarsministeriet av Riikka Pitkänen, specialsakkunnig, tfn 0295 140 421, och vid Försvarsmakten av Juhani Matinlassi, handelsjuridisk sakkunnig, tfn 0299 510 950.


Tillbaka till rubrikerna