Sök

2015

22.05.15 08:09

Fotografiskt verk av försvarsministeriets personal avtäcktes

Ett fotografiskt verk av försvarsministeriets personal avtäcktes den 21 maj 2015. Verket är en hedersbetygelse till försvarsministeriets personal och det arbete de utför.

I det fotografiska verket ingår enfacebilder på nästan alla försvarsministeriets tjänstemän. Bilderna har lasermönstrats på en enhetlig platta av stål. Fotona har tagits i olika arbetssituationer och på olika platser, och inga fotograferingssituationer har arrangerats. Därmed är det fotografiska verket ett slags genomskärning av försvarsministeriets verklighet just nu.

Det fotografiska verket planerades och realiserades av fotokonstnär Jari Arffman. Enligt Arffman var detta projekt något speciellt både vad gäller processen och valet av material. Alla försvarsministeriets tjänstemän gavs möjligheten att bli fotograferade. Dessutom var materialvalet exceptionellt. Det slutliga verket bearbetades på en stålplatta, på vilken personalens enfacebilder lasermönstrades. Vid avtäckningstidpunkten är försvarsministeriets fotografiska verk världens största konstverk som har gjorts med denna teknik.

Senatsfastigheter svarade för största delen av kostnaderna för det fotografiska verket.

Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av förvaltningsdirektör Hannu Antikainen, tfn 0295 140 500.

valokuvateos (2)


Tillbaka till rubrikerna