Sök

2016

31.05.16 12:45

Arbetsgrupp tillsatt för att förnya regleringen av försvarsförvaltningens explosiva varor och kemikalier

Försvarsministeriet har tillsatt en arbetsgrupp för att bereda försvarsministeriets förordningar som avses i 3 § 3 och 4 momentet i lagen om säkerhet vid hantering av farliga kemikalier och explosiva varor (390/2005) samt för att reda ut det övriga regelverket som gäller explosiva varor och kemikalier på försvarsministeriets förvaltningsområde. Vid behov bereder arbetsgruppen författningar för att upphäva eller revidera föråldrade eller onödiga författningar och normer på lägre nivå.

Målet med projektet är att reda ut behoven av författningsändringar och bereda de författningsändringar som behövs och genom vilka det säkerställs att den lagstiftning som gäller explosiva varor och farliga kemikalier på försvarsministeriets förvaltningsområde är tidsenlig och har rätt författningsnivå.

Vidare är målet att göra lagstiftningen smidigare genom att sammanställa de nuvarande författningarna och föreskrifterna, som delvis är utspridda och föråldrade, så att de blir en tidsenlig, klar och fungerande helhet.

Syftet är att författningsändringarna ska sättas i kraft så snart som möjligt.

Ytterligare upplysningar ger arbetsgruppens ordförande, regeringssekreterare Perttu Wasenius, tfn 0295 140 603.


Tillbaka till rubrikerna