Sök

2016

17.11.16 10:00

Försvarsminister Niinistö till Rovajärvi

Försvarsminister Jussi Niinistö bekantar sig med Arméns verkansövning i Rovajärvi den 24 november 2016.

Arméns verkansövning är Försvarsmaktens största eldanvändnings- och ledningsövning i år. Syftet med övningen är att utveckla de operativa förbandens och stridsavdelningarnas eldanvändning och samverkan mellan de olika vapenslagen.

Som en del av Finlands och Sveriges arméers bilaterala samarbete deltar också en avdelning från Sverige i övningen. Samverkan mellan länderna utvecklar truppernas prestationsförmågor och samarbetsförmåga samt skapar samtidigt kostnadseffektiva övnings- och utbildningsmöjligheter för båda parterna.

I samband med besöket träffar försvarsminister Niinistö Sverige försvarsminister Peter Hultqvist. Utöver bilaterala diskussioner följer försvarsministrarna med de avslutande skjutningarna i Arméns verkansövning.

Försvarsministrarna Niinistö och Hultqvist är anträffbara för medierna i Joortiloselkä torsdagen den 24 november kl. 12.30. Mediernas representanter ombeds anmäla sig till informatören för övningen Riikka Hietajärvi (riikka.hietajarvi@mil.fi eller per telefon 0299 410 722) senast fredagen den 18 november kl. 16.00.

Ytterligare information om besöket ger försvarsministerns adjutant Sami Jaakkola, tfn 0295 140102.


Tillbaka till rubrikerna