Sök

2017

08.12.17 12:05

Försvarsministern beslöt om Finlands deltagande i internationell utbildnings- och övningsverksamhet 2018.

Försvarsministern beslöt om Finlands deltagande i internationell utbildnings- och övningsverksamhet 2018

Internationell utbildnings- och övningsverksamhet är en del av upprätthållandet och utvecklandet samt uppvisandet av Finlands försvarsförmåga. Den stödjer också Finlands givande och mottagande av internationellt bistånd samt deltagande i internationell krishantering. Finlands deltagande i 2018 års internationella utbildnings- och övningsverksamhet är ett kontinuum på det långsiktiga deltagandet och utvecklandet av samarbetet under tidigare år.

Syftet med deltagandet är att utveckla beredskapen, prestationsförmågan samt personalens kunnande och handlingsförmåga. Ett progressivt försvarssamarbete med Sverige, Förenta staterna och Nato påverkar också innehållet i och omfattningen på det utbildnings- och övningssamarbete som ska idkas med dessa parter. Fokus ligger på krävande internationella övningar.

Försvarsmaktens plan över den internationella utbildnings- och övningsverksamheten år 2018 innehåller 81 internationella utbildningsevenemang och övningar i Finland och utomlands. Antalet evenemang ligger kvar på samma nivå som de senaste åren. (84 evenemang år 2017). Kostnaderna för den internationella utbildnings- och övningsverksamheten år 2018 uppgår till cirka 8,8 milj. euro (år 2016 cirka 5,0 milj. euro). Kostnaderna täcks av försvarsmaktens omkostnader.

Ytterligare information om Finlands deltagande i den internationella utbildnings- och övningsverksamheten och en lista över 2018 års övningar finns på försvarsministeriets webbplats på adressen http://www.defmin.fi/internationellovningsverksamhet


Tillbaka till rubrikerna