Sök

2017

28.11.17 12:09

Lloyd’s Register blir klassificeringssällskap för fartygen i Flottilj 2020

Försvarsmaktens logistikverk har valt Lloyd’s Register till klassificeringssällskap för fartygen i Flottilj 2020. Syftet med klassificeringen är att garantera att de kommande fartygen i Pohjanmaa-klassen är säkra, sjödugliga och har prestationsförmåga. Klassificeringen av fartygen är en del av kvalitetssäkringsprogrammet i projektet Flottilj 2020.  I klassificeringen ingår granskning av planeringsmaterialet genom användning av internationella regelverk för krigsfartyg samt övervakning av fartygens byggnadsfas. Finska marinens fartyg har inte tidigare planerats och byggts i denna omfattning under ett klassificeringssällskaps övervakning. 

Lloyd’s Register har lång erfarenhet av verksamhet tillsammans med försvarsförvaltningar och flottor runt om i världen. Flottilj 2020 är det första projektet, där Lloyd’s Register klassificerar Finska marinens fartyg. Nationell flaggmyndighet för finska försvarsmaktens krigsfartyg i projektet Flottilj 2020 är Marinstabens tekniska inspektionssektor. 

Lloyd’s Register är ett globalt företag som tillhandahåller planering, tekniska och andra stödtjänster för företagsverksamhet. Företaget har cirka 8000 anställda i 78 länder. Verksamheten började med fartygsklassificering år 1760 och i dag produceras tjänster för flera olika industrisektorer. Lloyd’s Registers krigsfartygskunnande grundar sig i stor utsträckning på samarbete med Storbritanniens Royal Navy samt på eget utvecklingsarbete och erfarenhet. 

Mer information lämnas av Björn Enroth vid Försvarsmaktens logistikverk, tfn +358 299 578 550.


Tillbaka till rubrikerna