Sök

2018

21.12.18 12:50

Försvarsmakten och Würth Oy ingår partnerskapsavtal

Försvarsminister Jussi Niinistö har gett Försvarsmaktens logistikverk fullmakt att underteckna ett partnerskapsavtal med Würth Oy.

Genom det partnerskapsavtal som är föremål för upphandling skapas mellan Försvarsmakten och Würth Oy en täckande helhetslösning som gör det möjligt för Försvarsmakten att få partnerskapstjänster för alla beredskapstillstånd inom landet och i internationella uppdrag.  I partnerskapstjänsterna ingår leverans av småtillbehör, material, verktyg och skyddsutrustning, vilka behövs bl.a. för att systemen ska kunna underhållas och arbeten utföras.

Samarbetet mellan Försvarsmakten och Würth Oy inleddes år 1990 och det utvidgades till att gälla hela landet genom ett avtal år 2001. Under årens lopp har samarbetet utvecklats och fördjupats samt närmat sig partnerskap. Syftet med det avtal som nu ska ingås är att verksamheten ska bli en fast del av totalförsvaret på så sätt att de tjänster som Würth Oy producerar för Försvarsmakten blir en del av Försvarsmaktens logistiksystem. 

Partnerskapsavtalet gäller tills vidare, och totalvärdet av tjänsterna i det är cirka 3,5–4,5 miljoner euro/år. Dess sysselsättande verkan inom landet är cirka 35 årsverken.

Genom upphandlingen möjliggörs för sin del att Försvarsmaktens resultatmål förverkligas vad gäller underhåll av de system som omfattas av partnerskapsavtalet.

 

Ytterligare upplysningar ges vid försvarsministeriet av Sanna Laaksonen, specialsakkunnig, tfn 0295 140 417.


Tillbaka till rubrikerna