Sök

2020

04.11.20 09:00

Försvarsminister Kaikkonen sammanträder med de nordiska och de baltiska ländernas försvarsministrar

Den 4-5 november 2020 deltar försvarsminister Antti Kaikkonen genom videoförbindelse i ett möte för de nordiska försvarsministrarna samt i de nordiska och baltiska ländernas försvarsministermöte. Den 5 november deltar försvarsminister Kaikkonen därtill i Nordliga gruppens (Northern Group) ministermöte. I Northern Group ingår utöver de nordiska och de baltiska länderna också Nederländerna, Storbritannien, Polen och Tyskland.

De nordiska försvarsministrarna ska diskutera aktuella frågor inom det nordiska försvarssamarbetet, såsom det arktiska samarbetet, resultaten av Danmarks ordförandeskap och målen för Finlands kommande ordförandeskap.

Vid de nordiska ländernas och de baltiska ländernas arbetssession diskuteras bland annat försvarssamarbete samt Lettlands pågående ordförandeskap.

På dagordningen för Nordliga gruppens session står säkerhetssituationen i regionen och den tekniska utvecklingens konsekvenser för försvaret.

Vid försvarsministeriet ges ytterligare information om mötet av Anton Staffans, specialsakkunnig, tfn 0295 140 053 och i anknytning till kommunikationen om mötena Kristian Vakkuri, kommunikationschef, tfn 0295 140 123.


Tillbaka till rubrikerna