Sök

2020

08.12.20 10:00

Försvarsministeriet beslutade om ett strategiskt partnerskapsavtal mellan Försvarsmakten och Millog Ab

Försvarsminister Antti Kaikkonen har gett Försvarsmakten fullmakt att underteckna en prissättningsuppdatering till ett strategiskt partnerskapsavtal med Millog Ab för åren 2021–2028. Partnerskapsavtalet gäller tills vidare.

Millog Ab är Försvarsmaktens strategiska partner som sedan 2009 för Försvarsmakten producerat underhålls-, expert- och logistiktjänster och tjänster för byggande av kapacitet. Genom det strategiska partnerskapsavtal mellan Försvarsmakten och Millog Ab som är föremål för upphandling skapas mellan Försvarsmakten och Millog Ab en täckande helhetslösning som omfattar avtalade underhållsåtgärder för alla beredskapstillstånd. Det strategiska partnerskapet är en integrerad del av totalförsvaret och de tjänster som Millog Ab producerar för Försvarsmakten är en del av Försvarsmaktens logistiksystem. Den långa avtalsperioden möjliggör långsiktigt samarbete, kostnadseffektivitet i verksamheten och beredskapsuppbyggnad mellan Försvarsmakten, Millog Ab och dess underleverantörer. Detta har i sin tur en stabiliserande effekt på ekonomin. 

Det totala värdet av tjänsterna under prissättningsperioden 2021–2028 är cirka 1,4 –1,6 miljarder euro. Upphandlingens sysselsättande effekt under avtalsperioden är ca 10 000–11 000 årsverken.

Vid försvarsministeriet ges ytterligare information av Timo Nyyssönen, specialsakkunnig, tfn 0295 140 026 (fornamn.efternamn@defmin.fi).


Tillbaka till rubrikerna