Sök

2020

16.12.20 13:00

Krishanteringspersonalens förmåner i fortsättningen jämlika

Försvarsminister Antti Kaikkonen har den 15 december 2020 beslutat att reservister som inkallats till utbildning inom militära krishanteringsuppdrag från och med den 1 januari 2021 ska ersättas för kostnaderna för den läkarundersökning och tandläkarundersökning som behövs för att påvisa god hälsa.

För närvarande svarar arbetsgivaren för kostnaderna för den läkarundersökning och tandläkarundersökning som behövs för att påvisa god hälsa hos personalen inom Försvarsmakten och Gränsbevakningsväsendet. Genom det beslut som försvarsminister Kaikkonen fattade den 15 december 2020 kommer staten att svara för kostnaderna för den läkarundersökning och tandläkarundersökning som behövs för att påvisa god hälsa hos reservisterna.

Förhoppningen är att ersättningen av kostnader för hälsoundersökningarna ska uppmuntra reservister att i högre grad söka sig till uppgifter inom den militära krishanteringen. Samtidigt blir förmånerna för krishanteringspersonal i och med detta beslut likvärdiga och jämlika.

Kostnadseffekten av reservisternas hälsoundersökningar kommer att vara cirka 90 000 euro per år. Kostnadseffekten täcks med de nuvarande anslagen för militär krishantering.

Vid försvarsministeriet ges ytterligare information av Sami Roikonen, avdelningsstabsofficer, tfn 0295 140 442, fornamn.efternamn@defmin.fi).

 


Tillbaka till rubrikerna