Sök

2021

10.05.21 10:54

Försvarsministeriet avbryter utbetalningen av statsunderstöd till Försvarsutbildningsföreningen

Försvarsministeriet har beslutat att för viss tid, under maj, avbryta utbetalningen av statsunderstöd som beviljats Försvarsutbildningsföreningen.

Avbrottet beror på att det vid försvarsministeriets inspektioner har upptäckts brister i den ekonomiförvaltning och rapportering som gäller användningen av Försvarsutbildningsföreningens statsunderstöd.

Dessutom har det förekommit inexaktheter i Försvarsutbildningsföreningens årsrapportering.

Det pågår fortfarande en helhetsbedömning av situationen och försvarsministeriet fortsätter förhandlingarna med Försvarsutbildningsföreningen för att utreda situationen. Beslut om fortsatta åtgärder fattas när granskningen och utredningsarbetet har slutförts.

Försvarsutbildningsföreningen är en offentligrättslig förening som ordnar frivillig försvarsutbildning och utbildning i övergripande säkerhet, och som utöver offentliga förvaltningsuppgifter också bedriver privat föreningsverksamhet.  Försvarsministeriet är statsbidragsmyndighet i fråga om det statsunderstöd som beviljas Försvarsutbildningsföreningen. Från och med 2020 har det beviljats cirka 5 miljoner euro i understöd per år och före det cirka 2 miljoner euro per år.

Ytterligareinformation:
Kanslichef Jukka Juusti, tfn 09-160 88101, och Hanna Nordström,  lagstiftningsdirektör, tfn 0295 140 600.

 


Tillbaka till rubrikerna