Sök

2021

Nordiska försvarsministrarna undertecknade en avsiktsförklaring om ”Arctic Challenge Exercise”, en gemensam övning mellan de nordiska länderna och USA

USA:s tillförordnade flygvapenminister och de nordiska försvarsministrarna undertecknade en avsiktsförklaring om ”Arctic Challenge Exercise” (ACE), en gemensam övning mellan de nordiska länderna och USA.

USA:s tillförordnade flygvapenminister och försvarsministrarna från Danmark, Finland, Norge och Sverige undertecknade 17.2.2021 en avsiktsförklaring, som uttrycker politiskt stöd för fortsättningen av det nordisk-amerikanska deltagandet i Arctic Challenge Exercise (ACE), en flygvapenövning på så kallad flaggnivå, som leds av de nordiska länderna.


USA:s värdefulla bidrag är nyckeln till att upprätthålla den höga kvaliteten på övningen. Målet är att i samverkan med de nordiska länderna och viktiga europeiska bidrag upprätthålla ACE som en av de största flygvapenövningarna i Europa.

Undertecknandet av avsiktsförklaringen är ett viktigt uttryck för det starka nordisk-transatlantiska samarbetet och framhäver den fortsatta politiska och militära betydelsen som USA:s närvaro i norra Europa har.

Den undertecknande av avsiktsförklaringen, ”Letter of Intent on Maintaining the Arctic Challenge Exercise (ACE) at High Quality Flag Level”,kan läsas via följande länk.

 

Ytterligare information lämnas av Kristian Vakkuri, kommunikationschef, +358 295 140123

 


Tillbaka till rubrikerna