Sök

2022

24.08.22 11:45

Norges och Sveriges försvarsministrar på arbetsbesök till Finland

Försvarsminister Antti Kaikkonen är värd för Norges och Sveriges försvarsministrars, Bjørn Arild Grams och Peter Hultqvists, besök i Finland torsdagen den 25 augusti 2022.

Försvarsminister Kaikkonen träffar båda ministrarna bilateralt och trilateralt.

Diskussionen med Norges försvarsminister handlar om ländernas bilaterala försvarssamarbete och säkerhetsläget i närområdet. Dessutom diskuteras Natomedlemskapsprocessen, F35-upphandlingarna samt materiellt och industriellt samarbete. I besöksprogrammet ingår också kransnedläggning vid hjältegravarna på Sandudds begravningsplats.

Med Sveriges försvarsminister kommer diskussionen att handla om det bilaterala försvarssamarbetet, Natomedlemskapsprocessen och andra försvarspolitiska frågor.

Vid försvarsministrarnas trepartsmöte behandlas försvarssamarbetet mellan länderna, det nordiska samarbetets framtid och säkerhetssituationen i närområdena.

”Sverige och Norge är mycket nära partner till oss, och det är naturligt att diskutera förändringarna i vår säkerhetspolitiska omgivning med dem. Finlands och Sveriges kommande medlemskap i Nato öppnar nya möjligheter för allt djupare relationer mellan de nordiska länderna. Det är mycket viktigt att vi håller ihop i dessa oförutsägbara tider. Det skapar stabilitet i Nordeuropa”, konstaterar minister Kaikkonen.

Ytterligare information om Norges försvarsministers besök ges av Anton Staffans, specialsakkunnig, tfn 0295 140053, ytterligare information om Sveriges försvarsministers besök ges av Tuomas Koskenniemi, specialsakkunnig, tfn 0295 140058, och i fråga om kommunikationen av Kristian Vakkuri, kommunikationschef, tfn 0295 140123 samt Emma Virkkunen, specialsakkunnig, tfn 0295 140176.


Tillbaka till rubrikerna