Sök

2023

Försvarsminister Häkkänen åker till Bryssel

Försvarsminister Antti Häkkänen deltar i EU:s råd för utrikes frågor i sammansättningen försvarsministrar den 14 november 2023.

På mötets agenda står EU:s militära stöd till Ukraina, inklusive EUMAM Ukraine-insatsen och en höjning av försvarsindustrins kapacitet i synnerhet i fråga om ammunitionstillverkning. Vid mötet behandlas därtill aktuella teman såsom kritisk infrastruktur, läget i Mellanöstern och utvecklandet av EU:s snabbinsatsförmåga.

I samband med försvarsministermötet ordnas också ett möte i ministersammansättning för ledningsgruppen för Europeiska försvarsbyrån (European Defence Agency, EDA). På mötet ska ministrarna diskutera utvecklingsplanen för de europeiska kapaciteterna. I samband med mötet avger försvarsministrarna dessutom en gemensam förklaring om stöd av den europeiska försvarsindustrins finansieringsmöjligheter.

Ytterligare information om utrikesrådets möte ges av Meiju Keksi, specialsakkunnig, tfn +358 295 140 322 och om mötet för ledningsgruppen för Europeiska försvarsbyrån Vilma Maukonen, specialsakkunnig, tfn +358 295 140 004. Ytterligare information om kommunikationen vid mötet ges av Kristian Vakkuri, kommunikationschef, tfn +358 295 140 123.


Tillbaka till rubrikerna