Sök

Sök

Med sökordet partnerskap för fred hittades 29 dokument.
Nedan sökresultaten 1-10.

Vårt eget EU-medlemskap samt vårt deltagande i Natos partnerskap för fred ger goda förutsättningar för det europeiska säkerhetssamarbetet, konstaterade försvarsminister Wallin. Dessutom påminde ministern om att ett fungerande samarbete mellan Ryssland, EU och Nato skapar en god grund för säkerhetsutvecklingen i Nordeuropa.
Nätverkandet i Europeiska unionen, i det nordiska samarbetet inom försvarssektorn, i samarbetet inom Natos partnerskap för fred och även bilateralt gör det möjligt att både få internationellt politiskt stöd och uppnå den militära kompatibilitet som behövs för att bistånd ska kunna ges och tas emot.
Det är möjligt att intensifiera samarbetet på flera olika områden, varav det behandlades bl.a. deltagandet i olika territoriella övningar inom ramen för partnerskap för fred samarbetet och olika miljöprojekt inom försvarsförvaltningen. Man kommer även att sträva efter att öka samarbetet inom utbildning och besöksutbyte.
Bilateralt samarbete bedrivs vid följande betydande samarbetsforum inom försvarsmaterialsektorn: • Europeiska försvarsbyrån, EDA • Nordiskt försvarsmaterielsamarbete, NORDEFCO • Natos program för partnerskap för fred, PfP
I övningen deltog 26 Nato-medlemsländer och 5 länder som ingår i partnerskap för fred. CC14-övningen var en cybersäkerhetsövning, vars syfte var att bemöta olika cyberstörningar samt säkerställa en skarvfri informationsgång mellan de olika aktörerna i situationer där det förekommer cyberstörningar.
Deklarationen från toppmötet i Prag, ordförandens sammanfattning av EAPR-mötet på toppnivå i Prag, liksom även rapporten gällande Partnerskaps översynen av Euroatlantiska partnerskapsrådet (the Comprehensive Review) och Partnerskap för Fred innehåller var och en många av de element som föreslås i det finsk-svenska initiativet.
I sitt tal berörde minister Kääriäinen den säkerhets- och försvarspolitiska redogörelsen, försvarsvilja och frivilligt försvarsarbete, EU: s säkerhet och försvarspolitik, Partnerskap För Fred -samarbetet med Nato, internationell krishantering, nya hotbilder och frågan beträffande alliansfrihet/allians.
I sitt tal betonade försvarsminister Wallin dessutom att Finland bör utnyttja de möjligheter som öppnar sig att intensifiera samarbetet med utvalda partner såväl inom det nordiska samarbetet på försvarsområdet och inom Europeiska unionen som också via Natos partnerskap för fred. I Finland finns många förväntningar på det nordiska samarbetet inom försvarsområdet.
Nätverkandet i Europeiska unionen, i det nordiska samarbetet inom försvarssektorn, i samarbetet inom Natos partnerskap för fred och även bilateralt gör det möjligt att både få internationellt politiskt stöd och uppnå den militära kompatibilitet som behövs för att bistånd ska kunna ges och tas emot.
Vi deltar i utvecklandet av Europeiska unionens krishanteringsförmåga och fortsätter samarbetet för partnerskap för fred med NATO. Det nära samarbetet mellan Finland och de övriga nordiska länderna och särskilt Sverige har fortsatt såväl inom ramen för fredsbevarande verksamhet som försvarsmaterialprojekt.