Med sökordet partnerskap för fred hittades 28 dokument.
Nedan sökresultaten 11-20.
Nedan sökresultaten 11-20.
Partnerskap Kompassens femte kapitel handlar om partnerskap. I dokumentet presenteras en skräddarsydd strategi för att stärka partnerskap med Nato, FN, regionala organisationer och bilaterala partner. Natos roll som en central partner för EU och transatlantiska samarbetet har beaktats på ett övergripande sätt.
Som deltagande stat i Natos Partnerskap för fred har Finland redan tillämpat avtalet och protokollet i mindre skala. Propositionen innehåller förslag till lagar om sättande i kraft av avtalet och protokollet och förslag till enskilda ändringar i vissa nationella lagar som följer av anslutningen.
Syftet med denna totalrevidering är att beakta utvecklingen inom den internationella krishanteringsverksamheten, så att Finland även i framtiden skall kunna delta i krishanteringsinsatser fullt ut, framför allt inom ramen för Förenta nationerna, Europeiska unionen och Nordatlantiska fördragsorganisationens partnerskap för fred.
Partnerskap och samarbete är dagens internationella politik. Inget land kan längre isolera sig. I det militära tänkesättet är partnerskapstänkandet det som gradvis ersätter det nationella tänkandet. Vi måste också bedöma och tänka igenom ansvarighetsfrågorna och fördelarna med det internationella samarbetet.
I utvecklingen av Natos partnerskaps- och samarbetsprogram betonas särskilt samarbetet med Sverige, som är det andra nordiska landet inom Natos partnerskap för fred. Finland ökar sitt deltagande i Natos verksamhet för främjande av stabiliteten och utvecklingen av försvarssektorerna i partnerskaps- och samarbetsländerna.
- Första sidan » Teman » Försvarspolitiska redogörelser » Redogörelse 2009
I samband med omvälvningarna i Europa har NATO inlett samarbete med övriga länder på det euroatlantiska området, och partnerskapssamarbetet (Partnerskap för fred, PfP) har blivit en central del av den europeiska säkerheten.
Vidare utvecklar Finland samarbetsrelationen med Nato dels multilateralt inom Euroatlantiska partnerskapsrådet (EAPC), dels bilateralt inom programmet partnerskap för fred (PFF). Finland vill se till att ett finländskt perspektiv och Finlands samarbetsbehov beaktas när formerna för partnerskap för fred utarbetas.
- Första sidan » Publikationer » Finlands säkerhets- och försvarspolitiska redogörelser » Redogörelsen 2004 » Den säkerhets- och försvarspolitiska redogörelsen 2004 (pdf) (1017.7 Kb)
Vidare utvecklar Finland samarbetsrelationen med Nato dels multilateralt inom Euroatlantiska partnerskapsrådet (EAPC), dels bilateralt inom programmet partnerskap för fred (PFF). Finland vill se till att ett finländskt perspektiv och Finlands samarbetsbehov beaktas när formerna för partnerskap för fred utarbetas.
- Första sidan » Teman » Försvarspolitiska redogörelser » Den säkerhets- och försvarspolitiska redogörelsen 2004
Våra piloter har också deltagit i några Partnerskap för Fred -övningar med goda resultat. Under arbetet på att utveckla försvarsmakten har man koncentrerat sig på det militära försvarets centrala funktioner. Samtidigt har man gallrat ut onödiga stödfunktioner eller överlåtit ansvaret för deras förverkligande till strategiska partners.
För det tredje deltar Finland i det internationella samarbetet i syfte att stärka säkerheten och stabiliteten, i Förenta Nationerna och Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa samt inom ramen för Natos partnerskap för fred, varvid det nordiska samarbetet samtidigt betonas.